Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

s f

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000

Roaming

Vad är roaming?

I praktiken betyder roaming nästan alltid mobilsurf i utlandet, även om själva begreppet är bredare. För att använda dataroaming och surfa i utlandet behöver du se till att funktionen är aktiverad i din mobil.

 

Inom telekommunikation betyder roaming att du lånar ett mobilnät från en annan operatör än den du har abonnemang hos. Det gäller oavsett om du använder mobilnätet för samtal, meddelanden eller data.

Dataroaming är alltså roaming där man använder datatrafik , dvs. surf och alla andra typer av mobildataöverföringar i ett lånat mobilnät.

Aktivera dataroaming för att surfa inom EU/EES

Med våra abonnemang kan du surfa i EU- och EES-länderna med datapaket upp till 50 GB, men för att det ska fungera behöver du ha dataroaming aktiverat i din mobil.

Dataroaming utanför EU och EES

Innan du reser utanför EU/EES-området är det bra att tillfälligt stänga av roaming, eftersom kostnaderna ofta är höga. Om du vill surfa rekommenderar vi att du köper till ett surfpaket inför resan, eller när du landat på resmålet (du får ett sms med instruktioner).

Om du har abonnemanget Obegränsad (tecknat efter 30 sep 2019) ingår dataroaming i, förutom i EU/EES-länderna, även ytterligare länder i världen. Läs mer om vilka länder och hur Obegränsad fungerar när du åker utomlands.

Fungerar GPS när jag är utomlands?

Det går att använda GPS utomlands såvida du inte har aktiverat en roamingspärr. Vi rekommenderar att du tecknar ett surfpaket när du är utanför EU/EES för att förhindra höga surfkostnader. Om du befinner dig i ett annat EU/EES-land så ingår surf i ditt vanliga abonnemang.